Team Coaching

Heldenreis voor teams

 

 

Naar het model van “De Reis van de Held” van Joseph Campbell

 

Veel organisaties werken met insights, management drives of vergelijkbaar en als iedereen zijn of haar profiel kent en het teamprofiel is opgesteld, dan zou het beter gaan. Dergelijke handvaten hebben zeker hun waarde, want het biedt inzicht in hoe iemand denkt en handelt. Toch is de praktijk vaak weerbarstiger en begrijpen mensen elkaar niet, ondanks het feit dat de profielen elkaar aanvullen . De gewenste (team)resultaten blijven hierdoor dan vaak uit. Is het niet de wens van ieder team dat je elkaar echt leert kennen en elkaar echt weet te vinden? Wij hebben de Heldenreis voor teams ontwikkeld.
Lees meer

 

DE VOLGENDE VRAGEN STAAN CENTRAAL:

•  hoe staat het individu ten opzichte van het team;
•  hoe staat het individu ten opzichte van de opgave;
•  waar staat het individu in zijn of haar leven (in welke fase van het model bevinden ze zich).

WAT GAAN WE DOEN:

Tijdens de Heldenreis voor teams wandelen we 2 dagen in de natuur, hebben we gesprekken en helpt het model “De Reis van de Held” van Joseph Campbell om na te gaan in welke fase je als persoon en als team zit. Het geeft inzicht en handvaten hoe je de samenwerking kunt optimaliseren en verder kunt gaan. Daarnaast gebruiken we oefeningen en opdrachten die nodig zijn op het moment. De avond voorafgaand aan de 2 dagen wandelen, leggen we het model uit.

 

Ongeveer een maand na de reis hebben we een afsluitende dag en brengen we de “zachte en harde” kant bij elkaar en bepaalt het team wat ze vanuit de inhoud met elkaar willen bereiken en hoe ze dat gaan doen.

 

RESULTATEN

Het echt weg zijn met je team, de stilte en de natuur maken dat je anders met elkaar in gesprek komt en de koetjes en kalfjes snel hebt gehad. De ‘Heldenreis voor teams’ is gericht op verbeteren van de resultaten door het ontwikkelen van het team, het bevordert het teamleren en hierdoor de samenwerking. Het programma kan goed naast bestaande (verander)trajecten lopen, omdat het gericht is op de mens in relatie tot het team en de organisatie waar ze werken en niet op een manier van werken, inhoud, een bepaalde theorie, of werkprocessen. Onze ervaring is dat het lopende (verander)trajecten aanvult en versterk

 

INTERESSE

Mocht je denken dat is ook iets voor mijn team en wil je meer informatie over, of een indicatie van de prijs voor de “Heldenreis voor teams” en hoe wij dat doen, dan kan je contact opnemen.